Vardagstro och söndagstvivel
En hand som håller i en telefon där sidan etuovi.fi är öppen.

Okategoriserade

Om att få ”ryck”

25 okt , 2020, 15.45 louise

 

Efter en vecka i Jeppis är jag tillbaka i Helsingfors. Jag drack Juhla Mokka, det regnade varje dag så jag kunde knappt vistas utanför huset och jag frös konstant i en vecka (iskallt i alla sovrum och i alla hus jag vistades i – snälla någon, skicka hjälp till Österbotten). Dessutom kunde jag förstås inte låta bli att kolla jobbtelefonen och nu har jag fått lite småångest inför hur mycket jag kommer behöva ta igen imorgon.

Men det var härligt på många sätt också. Familj, vänner och vila är goda komponenter för en njutbar vecka. Jag hittade också många nya pokemons och såg filmen JEPPIS SUGER. Se den! Och första snön kom:

En gårdsplan som är täckt med ett tunt lager snö. Bilden är tagen ut genom ett fönster.

Så till saken.

Jag är med i en podd som heter Typ Livet. Där snackar jag, ungdomsarbetsledare Ninni och församlingspastor Andreas om allt från mens och sex till rasism och föräldraskap. Det är en ganska kiva podd, tycker ni ska lyssna. I senaste avsnittet talade vi om så kallade ”ryck”. Ni vet, när man får för sig något och bara MÅSTE GÖRA DET GENAST.

Klicka här för att lyssna på när vi berättar om våra ryck och om varför vi är så ryckiga som människor. Och vad det innebär att jag gjort mitt vardagsrum ”entertainer-vänligt”…

Igår fick jag ett nytt ryck; jag ville se en travtävling. Det där med trav hör inte till vardagen för min del, har kanske varit och tittat på en eller två travtävlingar i mitt liv. Och aldrig här i Helsingfors. Finns det mer saker som är nya för mig, och som jag gärna hade velat testa? Det är så lätt att man bara flyter omkring och gör samma sak dag ut och dag in. Är det meningen att man ska leva så, tänkte jag. Så nu har jag bestämt mig för att varje vecka testa något nytt! Jag behöver nåt spännande att se fram emot för att klara mig igenom vintern som är på intågande. Särskilt coronavintern.

Kanske jag börjar med att gå på trav, eller på lägenhetsvisning (är så sugen på att köpa, men det är inte riktigt läge nu)?

VAD SKA DU GÖRA?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *