Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Närturism

23 maj , 2020, 12.33 Markus

 

Det rådande läget har skapat ett behov av att göra korta resor och stick till närliggande områden. Naturstigar och strandstråk är fulla av människor, vilket naturligtvis är en bra sak.

I vårt fall har det skapat ett intresse för att besöka närliggande naturstigar, där man (i varje fall i teorin) kan vara utan att stöta på allt för många andra människor. Det vore en överdrift att tala om vildmark, så vi talar om närliggande natur.

Som tur finns det en, till synes, oändlig mängd sådana områden inom ett rimligt avstånd från var vi bor.

Noux nationalpark är fin, men man måste välja rätt ingång och rätt områden att röra sig på. De ingångar till vilka man kommer med buss är inte så trevliga, men de finns andra ingångar till parken. Bara att googla.

En verklig överraskning för mig var Vanda å, eller rättare sagt de strandtråk som finns längs med Vanda å. Från Helsinge kyrkoby ner mot Gammelstadsforsen är det hur fint som helst, men jag tror inte att ens många helsingforsare känner till dem. Det är smidigt att cykla längs med åstranden och det finns caféer på några ställen. Blir man trött är det bara att hoppa på lokaltåget eller metron, de tar även cyklar.

Störsvik i Sjundeå var även en överraskning. Främst för att ett så stort och fint område finns vid havet så pass nära huvudstaden.

Som sagt, det finns hur många fina ställen som helst. Bara att välja och vraka. Kan rekommendera att man skaffar bekväma skor. Råkade hitta i en rabattkorg ett par bekväma terrängskor för 29€. Tror att det är årets bästa investering.

Kolla in t.ex utinaturen.fi och uuvi.fi . Uuvi gäller främst Nyland, bör nämnas.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *