Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Viktig kunskap har överförts idag

16 maj , 2020, 21.23 Markus

 

Har idag överfört viktig kunskap till följande generation. Min urspungliga plan var att överföra konsten att göra upp eld med näver och (nästan torr) ved. Alltså hur man får vedklabbar att brinna med hjälp av endast de vedklabbar man har och lite näver. (tricket är att göra pärtor med en kniv och få pärtorna att brinna först).

Av ett antal praktiska orsaker uteblev den lektionen, men kunde däremot överföra en annan viktig kunskap, nämlingen hur man blåser bubblor med tuggummi.

Må hända att det vore viktigare att kunna göra upp eld, men betydligt roligare att lära ut tuggummibubblor. Efter idogt övande blev det nästan en bubbla hos barnet, men vi hade hälsotuggummi som inte är tillräckligt elastiskt för att göra bra bubblor. Så imorgon skall vi gå till kiosken och köpa tuggummi med rätt elasticitet.

Att göra detta med barnen är roligt, speciellt då jag inser att barnen växer och det finns en begränsad tid kvar att göra sådana saker tillsammans. Så bara att njuta av dessa stunder och försöka blåsa så stora bubblor som möjligt. Då jag dessutom för tillfället har mustach, blir det extra roligt då tuggummibubblan fastnar i mustachen. Naturligtvis är det inte något man borde göra i koronatider, men vi kan fast säga att jag bytte till nytt tuggummi varje gång det hände.

Kan rapportera i ett senare inlägg hur det går med tuggummibubblorna. Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *