Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Otympliga mjölpaket

2 maj , 2020, 13.03 Markus

 

I slutet av förra året gjorde jag misstaget att uppsöka en läkare, då jag fyllde jämna år. Läkaren hade naturligtvis synpunkter på mitt liv och leverne. Och då jag är en medelålders finländsk man, måste jag vara försiktig med hårda fetter, socker och kolesterol.

Eftersom jag är en stor vän av bröd och pizza, fick jag tänka om. Lösningen var tämlingen enkel: börja baka eget bröd och göra egen pizza.

Sagt och gjort, så har det blivit. Brukar baka semlor några morgnar i veckan, så att det finns någorlunda färska semlor hela tiden. Reseptet är idiotenkelt och det tar några minuter att mixa ihop ingredienserna. Tid för jäsning och bakande räknar jag inte in, för då man göra annat under tiden. Tidvis gör jag smeten kvällen innan, lägger degbollarna på en plåt och i kylen. På morgonen kan man sedan mer eller mindre lyfta dem ur kylen till ugnen. (Jo, jag är insatt i att det inte är optimalt, men jag ämnar inte delta i någon baktävling).

Pizzabottnet är däremot sedan snäppet mer krävande, om man vill att det skall smaka gott. Tänkte inte här gå in på själva detaljerna, men jag har i.o.m bakandet fått upp ögonen för något som garanerat inte vore på detta sätt om bakning vore vanligare bland medelålders män. Det gäller mjölpaketen, som har ett fullständigt uruselt användargränssnitt och går sönder eller annars bara spliller mjöl.

Då jag blev lite upprörd på detta och gjorde lite reserach på internet, visar det sig att jag inte är ensam. När nu många män börjat baka (dels pga de är hipstrar och dels nu pga koronan), har män börjat fråga högljutt vad nu detta är med en undermålig papperspåse som går sönder och inte håller tätt. Och att denna produkt behöver designas om för att vara användarvänlig.

Ironiskt nog finns det en mjölsort som redan har en synnerligen användarvänligt och behagligt emballage: 00-vetemjölen. Det är alltså mjölet man använder för att göra en god pizzadeg och den största kundgruppen för dessa mjöl är män. Så då har man tagit fram en påse som det är lätt att hälla från och det inte klottar. Jo, det kunde även vara beskrivningen för något man designar åt ett barn, men du förstår poängen?

Jag har redan skrivit till en stor inhemsk tillverkare och önskat att det tänker till den där otympliga papperspåsen snarast. Får se vad som händer.

Och här är nu en bild på en pizza, med dessa 00-mjöl. Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *