Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Annorlunda after work

25 jan , 2020, 12.34 Markus

 

Fenomenet ”after work”, att man går på drinkar efter jobbet med kolleger är lite främmande för mej. Inte för att jag har något emot drinkar utan främst för att jag jobbat hela mitt vuxna liv på industriområden el.dyl där de ej funnits lämpliga platser för after work (plus att de flesta kolleger kommit på jobb med bil). Skulle jag ha jobbat i centrum och haft unga och fotogeniska kolleger, hade vi säkert suttit på olika hak efter jobbet.

Det kommer stunder i livet då man på något sätt ser på sig själv utifrån. I går på eftermiddagen var en sådan stund. Jag hade stuckit lite tidigare från jobbet, då jag ville besöka en udde nära oss i dagsljus med hunden, då där finns något som intresserar hunden väldigt mycket. Efter vår upptäcktsresa till udden (där antagligen en räv har ett gryte) gick jag efter en av avkommorna från skolan. Då det var en fin eftermiddag gick vi en omväg och råkade gå förbi ett lokalt café.

Vi bestämde oss för att gå in där, fredagen till ära. Caféet serverar endast veganska produkter men har också synnerligen gott kaffe (rekommenderar stället varmt ). Den där stunden då? Jo, när vi satt oss ner och började förtära inköpen, inser jag att detta är after work, men att jag gör det med barnet och hunden på ett veganskt café drickandes kombucha.

Detta är antagligen inte den typiska scenen på de flesta after work, men antagligen den versionen jag föredrar just nu. Att sitta med halvtrevliga kolleger drickandes dyr öl (vars namn eller sort man inte kan uttala) är säkert trevligt, men det är betydligt trevligare att dricka dyr, fermenterad dryck med sina barn sittandes på en återvunnen och sliten soffa. Rekommenderar det varmt åt alla. Man undviker på detta sätt huvudvärk och starkt behov av att äta skräpmat. Dessutom hinner man umgås med barnen på ett sätt som är lite annorlunda, vilket är trevligt för båda.

Som en fotnot och stickspår kan noteras att vegansk mat och bakverk blir allt godare. För ca. 5 år sedan var smaken inte alltid så bra, men råvarorna och matlagningskunskapen har ökat i antal och kvalite. Då jag äter de flesta sorter av mat har jag relativt bra möjlighet att jämföra. Om jag t.ex bara ätit vegansk de senaste åren vore det naturligt att jag tyckte att smaken blivit bättre, men så är inte fallet. Jag äter ofta och mycket, så har ett brett empiriskt material att gå på. Det är klart att storköken inte ännu riktigt förstått hur man får smak i vegemat, men det är klart bättre än förr. Bra så.

Må väl och drick kombucha. Det är ganska gott, speciellt med smak av ingefära eller jordgubb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *