Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Naturbilder

28 Dec , 2019, 15.53 Markus

 

När man har kamera i telefonen och en hund, blir det taget en stor mängd naturbilder. Inte särskilt bra naturbilder, men däremot väldigt många till antalet, eftersom man är ute och rastar hunden regelbundet.

Jag gjorde en inventarie på bilder i min telefon och kom upp till ca. 1500 naturbilder. Och då är jag inte per definition fotointresserad eller fotar särskilt systematiskt. Eller med någon form av kunskap.

Däremot har jag en ganska trevligt rutt att gå med hunden och stort lagringsutrymme i telefonen. Så man kan enkelt ta några tusen bilder öven en längre tidsperiod och sedan hitta två eller tre bra bilder bland dem.

Jag har heller inget bildediteringsprogram eller något filter, så bilderna är precis som de är tagna. Antagligen skulle bilderna bli marginellt bättre, om jag lärde mig något om ljussättning, gyllene snittet och andra grundprinciper inom fotandet, men jag tror att den del av charmen skulle försvinna. Bildern är tagna i stunden och utan desto större planering. Därför tycker jag om dem.

Tänker därmed fortsätta att ta sådana bilder. Nån gång blir det riktigt bra, som denna bild. Bilden är tagen i Helsingfors, vilket man kanske inte skulle tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *