Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Stora tankar?

4 aug , 2019, 11.21 Markus

 

Sommartider brukar oftast vara tider av stora tankar. Detta antagligen för att man hinner lite stannar upp. Sinnet stillas även av vackra sommarkvällar och att man överlag bryter sina vardagsrutiner. Då hinner man tänka på stora helheter gällande livet och fast vad.

För mej brukar även sommaren vara den tiden på året jag hinner lästa mest böcker. Nog för att jag läser relativt mycket annars också, om än främst deckare och samlade kåserier/krönior nuförtiden.

Denna sommar har jag varken slagits av en enda stor tanke eller riktigt läst något alls. Ett par böcker förvisso blivit lästa, men de är en kioskdeckare och en kåserisamling. Högen med olästa böcker tittar på mej varje dag. Vissa av böckerna har rest en del denna sommar, en av dem t.ex två gånger till landet, en gång till en rockfestival och varit en vecka utomlands. Men inte blivit öppnad.

Nu är ju den lätta lösning till detta problem att skylla på sociala medier. Jo, som nyhetsintresserad är t.ex Twitter förödande för all annan tidsanvänding, men i ärlighetens namn tittar jag mest på dumma videosnuttar. I våras var det snickerivideon, men för tillfället verkar det vara mest videon där någon snubblar eller stöter sig på annat sätt.

Avsaknaden av stora tankar är antagligen också ett tecken på någon form av trötthet. Att man helt enkelt inte orkar tänka stort för att hjärnan är i behov av vila. Eller, vilket är lite skrämmande att man inte har några stora tankar just nu?

Undrar om de stora tankarna avtar med åldern? Att man blir inrutad i sina banor och inte längre tänker lika stort? Att man blivit till den grad dogmatiserad att man endast tänker i bekanta tankebanor? Eller så inrutad i sina mönster att det inte uppstår nya tankar.

Hoppas inte. Skall dock försöka återuppta läsningen och titta på färre videon av olyckliga snubblare. Kanske det hjälper?

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *