Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Garageterapi

4 maj , 2019, 18.24 Markus

 

I serien ”medelålders män berättar självklara saker” kan jag rapportera att garage är trevliga platser.

Detta är egentligen en ganska stor överraskning för mej, för jag är inte direkt fixa-i-garaget – typen. Att pynja med någon obskyr teknisk manick i ett garage har varit ganska långt från min uppfattning om vad som är ett bra tidsfördriv.

Till min överraskning har jag tyckt att det faktiskt är ganska trevligt, då jag nu under ett antal veckoslut fixat med en grej i ett garage. Förvisso är slutresultatet något jag har glädje av, men ändå.

Kanske handlar det om att jag ser något konkret växa fram, vilket jag i i mitt dagsjobb inte alltid gör?

Antagligen har det nog mera att göra med att jag för det mesta fixat i garaget för mej själv i tystnad. Inte pratat med något utan endast fixat och pynjat. Druckit kaffe ur en termos och ätit medhavd vägkost.

Utöver fixadet och pynjandet har det även varit planering och besök till järnhandlar. Kan rapportera att man i många järnhandlar får gratis kaffe och på veckoslut får man även ofta (gratis) grillkorv, som någon grillar utanför järnhandeln.

Det har varit ganska terapeutiskt, även om det tagit lite mer tid än jag egentligen haft. Tacksamt nog har jag en händig far och en synnerligen händig bror, så alltid när det varit något som kräver kunskap eller noggrannhet, har jag ringt dem.

Kanske man i samband med sote-reformen även kunde ta in en ny vårdform för medelålders män: pynjande i garage. Man borde kunna bli ordinerad det av läkaren. Läkaren ordinerar t.ex minst fyra hela lördagar av pynjande i garage. Det är synnerligen viktigt att det inte finns krav på att något skall bli färdigt under dessa lördagar, för det ökar bara stressen. Man kunde tom. ordinera, att inget fint får byggas utan att det på sin höjd får bli något halvfärdigt, om ens det.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *