Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Lördag – vilodag

30 mar , 2019, 09.10 Markus

 

Enligt vissa populära teorier är söndagen vilodag. Dagen då man inte kan/får/behöver göra så mycket.

I vår familj är lördagen vilodag. Dagen på veckan då vi inte har inprickat något bestående program. Alla andra dagar på veckan har vi fast bokade aktiviteter såsom skola, jobb och hobbyn. Men på lördagen har ingen i familjen för tillfället någon fast hobby. Visst är det tidvis turneringar, möten och annat program på lördag, men det är inte varje lördag.

När jag gör en subjektiv genomgång av vänfamiljer verkar detta vara relativt vanligt. Intressant nog verkar andra familjer, precis som vi, i princip följa sabbatens tider.  Att det från fredag kväll till lördag kväll inte är så mycket program. Fredag kväll börjar med pizza/mys och är oftast en av de få tiderna på veckan då alla är hemma och samlade. Om än ganska trötta, men ändå.

Söndagen är det igen full rulle med massa hobbyn och sociala aktiviteter.

Lördagen har blivit en dag då man hinner göra något man själv vill. Ofta är det att göra ingenting, men man hinner t.ex till järnhandlar och andra viktiga platser. Inte nödvändigtvis för att köpa något, utan för att planera och tänka stort. Lördagen är alltså en dag för reflektion,

Eftersom söndagen är hobbyfylld blir lördagen även dagen då man gör utflyfter och sådant som är lite extra. Den valfria dagen. En trevlig dag.

Det är mycket viktigt att man inte sätter för stor press på lördagen. Att man inte har för höga förväntningar. Man kan sova lite längre och äta gamla rester till lunch. Sedan eventuellt planera in någon kort utflykt till en järnhandel eller annan plats för reflektion.

Man kunde naturligtvis stiga upp kl 5 och skåda fåglar eller springa ett maraton, men det är inte så jag kopplar av, åtminståne inte i detta skedet av mitt liv.

Fredagsmys och oplanerad lördag är något att se fram emot. En hållhake i en annars ganska hektisk vecka.

Må väl.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *