Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

En man födde ett barn. So what?

7 apr , 2018, 18.19 Markus

 

I skrivande stund har världen inte ännu gått under. Detta trots att en man har fött ett barn. Beroende lite på hur man tolkar världen så kan de ju vara börjar på slutet. Eller så inte.

En person som genomgår processen att korrigera sitt kön från kvinna till man har alltså fött ett barn i Finland. Personen som födde har redan en mans personbeteckning, men har inte ännu fullfölj den praktiska delen av könskorrigeringen, så hade ännu den rätta utrustningen för att föda ett barn.

Personligen tycker jag att detta är en neutral händelse. En händelse jag inte har en stark åsikt om. På basen av den relativt begränsade mediauppståndelsen så verkar många tycka som jag. Att den inte är något märkvärdigt med detta. Världen går vidare och bra så.

Jag tror inte att detta kommer att leda till alla män snart kommer att föda till höger och vänster eller att man snart får gifta sig med sin hund (eller något annat i den stilen). En enskild person gjorde detta enskilda beslut och kanske finns det några andra som gör samma enskilda beslut, men vi gör klokt i att inte dra för stora paraleller av detta.

Och varför skulle vi dra paraleller? Vem är vi att kasta första stenar på personer som gör stora beslut i sina liv. Jag kan tro att om en person mitt i denna (mentalt mycket tunga) process väljer att bli förälder, så är det beslutet mycket noga övervägt. Betydligt mera övervägt än vad de flesta av oss klarar av att tänka ut.

Så vi skall glädas åt denna händelse och se det i det sammanhang som det verkligen skall sätta i. Att Finland, som lider av extremt låg nativitet, fått en ny blivande skattebetalare.

Nu blir det plättstekning, så ha en bra fortsatt lördagskväll.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *