Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Den långa vägen

28 jan , 2017, 21.32 Markus

 

Om jag förstått rätt så funderar biskopsmötet på att välsignande av samkönade par i princip är OK. Eller något i den stilen.Man får välja den alternativa sanning som passar ens läggning bäst.

Har att göra med att den nya äktenskapslagen i Finland träder i kraft.

Jag väljer att jobba med den version av sanningen där de tycker att det är OK. Inte för att det förändrar mitt liv på något sätt, utan för att det är den rätta lösningen. Om någon på gott och ont väljer att vilja leva med sin partner i nöd och lust tills domedagen kommer, så är det väl ganska egalt om partnern är av samma kön.

Äktenskap och förökning är två olika saker, som vi redan konstaterat tusen gånger. Annars fick t.ex icke-fertila människor inte gifta sig, eller borde åtminståne skilja sig om de inte lyckas producera avkommor efter ingått äktenskap.

Varför sedan folk väljer att gifta sig (i kyrkan) är sedan en annan femma, men alla som vill borde få göra det. På vilket sätt blir det bättre av att inte låta alla göra det? Det får naturligtvis finnas spelregler och det skall gå värdigt till, men könen skall inte vara det som avgör det.

Skall alltså fortsätta mitt lördagsmys med antagandet att min alternativa sanning är den rätta. Eller åtminståne mindre fel än de flesta andra alternativa sanningar.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *