Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Konstig dröm

21 maj , 2016, 20.31 Markus

 

Man skall väl inte sätta så stort värde på vad man drömt? Visst kan det vara roligt att läsa någon drömtydningsguide om vad det betyder när man drömt att man t.ex vallat jakar på Madagaskar, men något stort substansvärde har det inte.

Själv minns jag ganska sällan vad jag drömt. De facto är det mycket sällan jag gör det. Förra nattens dröm blev dock kvar i minnet. Drömde att jag tappade ett av barnen från bryggan (där det är mera än 4m djupt) och insåg att jag inte kommer att hinna ifatt det sjunkande barnet. Minns inte vad som hände sen, men minns att jag tänkte att jag inte hinner dyka efter.

Vi brukar gå till simhallen 1-2 gånger om veckan. Barnen tycker att det är det roligaste man kan göra. Bra så, speciellt då de inte märker att de får smygmotion.

Döm om min förvåning när knatten idag önskade att få hoppa från bassängkanten utan att jag tar i. Det är tydligen roligt att sjunka under vattnet med huvudet. Detta har inte hänt förr och jag hade inte talat om min dröm. (sätt in twilightmusik här)

Finns det månne något större samband här? Någon som talar till mej? Tja, svårt att säga men sammanträffandet är lite halvkonstigt.  Funderade på allvar om vi skulle ha stigit upp ur simbassängen och åkt raka spåret hem, men insåg att rädslan inte kan ta över här. Den enda lösningen är att låta barnet sjunka under vattnet och lära vad man skall göra sedan. Inte panikera, utan lungt komma upp mot ytan och sedan försöka simma.

Här finns säkert någon djupare parallel om att man inte kan skydda sitt barn för världen faror, endast lära den hantera dem. Brukar sällan tänka på djupet, så skall inte dra några paralleller här. Gjorde tydligen en liten ordvits i förra meningen. Den var helt oplanerad.

Kan däremot konstatera att tanken om barnets välmående är ganska stark. Vilket är bra. Skall fortsätta ha mera fokus på den och fortsätta ha mindre fokus på att tyda drömmar. Verkar som en bra prioritering.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *