Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Okategoriserade

Vårsolen döljer inget

12 apr , 2016, 20.34 Lina Frisk

 

Strålarna är så starka så de bländar. Förra årets solglasögon ligger söndriga i någon låda och jag har inte kommit för mig att köpa nya inför i år. Skuggställena på gatan påminner om att det inte var länge sedan frosten, medan de delar av gatan som badar i sol känns som en julidag. Kontrasten är tydlig och jag går kors och tvärs, omvägar och ologiska steg bara för att leka sommar.

Ungefär halvvägs konstaterar jag att min jacka är för tunn för den starka vårsolen och det är jobbigt att kisa med ögonen en längre stund. Jag viker av till skuggsidan igen. Visst är jag klar för vårsolen, men kanske inte till hundra procent ännu.

Förutom att ge liv till allt det döda och lysa upp allt det vackra och underbara, har vårsolen en annan klar funktion. Inget är lika starkt som vårsolen. Inget syns lika klart som i vårljus. Samtidigt som vårsolen lockar fram fina fräknar och färg på kinderna, är det lätt att bränna sig.

I det starka skenet ser vi kanske igen det, eller de, vi glömt att uppmärksamma tillräckligt under vinterhalvåret. Det, eller de, som vi gärna vill dela solstrålar med men glömt att prioritera. Och det som vi förnekat och förskönat då dagarna var mörkare. Det ser en nu. Vårsolen döljer inget, inte ens otvättade fönster och mörka ringar under ögonen.

Så, vad ska vi inte ta med oss i vårsolen utan lämna i vintermörkret?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *