Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vad är det för dag idag?

19 mar , 2016, 18.24 Markus

 

Vad är det för dag idag, när det flaggas? Denna fråga ställde jag hemma idag. Med tanke på att jag brukar skriva sida upp och sida ner om jämställdhet är det ju lite pinsamt att jag inte visste.

Tyvärr blir det mera pinsamt än så. När frun berättade att det är Minna Canths dag så nickade jag vänligt, då jag antog att det är en i en lång rad av dagar då vi hedrar en författare eller något… Visste inte att dagen hade en djupare innbörd. Om nu någon inte vet vad dagen symboliserar så föreslår jag att man googlar allt som hastigast.

Är det ett problem att jag inte vet vad man egentligen firar idag? Själv anser att det inte är ett jätteproblem, då jag strävar till att följa de principer som dagen representerar. Då är det av mindre värde om jag kan ett datum utantill. För att använda en dålig jämförelse: det gör inget om man inte deltar i diverse marcher och demonstrationer, bara man dagligen lever enligt de principer det marcheras och demonstreras för/mot. Det är, trots allt, vardagen som avgör, inte de enskilda festdagarna.

Nu kan detta låta som ett onödigt långt försvarstal för att jag inte visste vad dagen symboliserar, men hävdar fortfarande att vardagen avgör.  För att bevisa min poäng och subjektivt påvisa att världen blivit mera jämlik kan jag rapportera att det var jag som bakade semlor, bullor och en kaka till dagens barnkalas. Måste dock medge att jag gjorde detta främst av snålhet, då köpta bakverk kostar skjortan. De facto kostar de mera än mina skjortor, då jag endast fyndar i reakorgar. Kakan blev helt god, fast vi med barnen i misstag satt semlemjöl istället för rent vetemjöl i smeten. Kakan blev säkert mera hälsosam med 25% rågmjöl i? Kakan blev i varje fall mera ekonomisk, då åtgången var sparsam och semlemjöl är förmånligare.

Önskar alla en god fortsatt Minna Canths dag. Skall försöka komma ihåg den nästa år.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *