Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt,Andetag

Fasta

9 feb , 2016, 00.14 Rofa Blauberg

 

Om inte jag missat något stort så inleds fastan den här veckan. Jag har alltid velat fasta, men tidigare försök har visat att jag är världssämst på att avstå från praktiskt taget avstå från vad som helst.

Ett år skulle jag inte äta tonfisk eller räkor och frossade i bägge redan första veckan. En annan gång skulle jag avstå från något annat med ungefär samma resultat. Ni fattar galoppen – ett beslut att fasta är för mig som ett löfte att göra det jag lovat avstå från.

I år tänkte jag därför försöka med något enkelt – jag ska avstå från godis under arbetsveckan. Det blir väl bra, bara att klara sig till lördag varje vecka och dessutom en chans att bli kvitt en ganska ohälsosam vana. Kan inte föreställa mig att det här kan gå annat än bra.

Hur är det med dig som läser, har du tänkt avstå från något under fastan?

2 kommentarer

  1. Läsare skriver:

    Men för att jordens resurser skall räcka åt alla och för att miljön ska räddas hjälper det ju inte att göra en insats i 7 veckor under fastan, det återstår ju 45 veckor av året. Vi måste göra insatser varje dag. Vad hjälper det om man inte köper kläder under fastan, om man sen köper 10 plagg veckan efter påsk? Det är ju helheten under ett år som räknas. Därför tycker jag man bör se över sina levnadsvanor och ta till åtgärder långsiktigt, åtgärder som man kan leva enligt varje dag de kommande 20 åren.

  2. Bitte skriver:

    Brukar inte lyckas att fasta, men jag har tänkt försöka lite annorlunda. Nämligen att läsa i bibeln alla dagar! Gjorde det alltid förr, men har en längre tid legat på latsidan. Så nu ett nytt försök!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *