Vardagstro och söndagstvivel

aktuellt,Andetag

Kristendom och yoga

4 jan , 2016, 17.07 Rofa Blauberg

 

Under jullovet läste jag en intressant artikel om kristendom och yoga. Tydligen har det i Österbotten och andra kristna kretsar en längre tid diskuterats om huruvida kristen tro och yoga är förenliga. De som säger nej menar att en omedvetet riskerar öppna för influenser från andra religioner eller rent av av misstag kan utöva en annan religion. Strunt säger de som själva yogar.

Själv tänker jag väl att något blir religiöst först då en gör det i religiöst syfte. Om jag till exempel skulle yoga för att komma närmare den kristna Gud jag tror på skulle yogan få en religiös innebörd, annars inte.

Vad tycker du? När blir något religiöst och i vilken grad tycker du det är nödvändigt eller ens meningsfullt att gardera sig för inflytanden från andra religioner?

Vi som människor lever ju inte och kommer aldrig att leva i ett religiöst eller kulturellt vakum.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *