Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Att välja det goda

Tålmodighet

22 okt , 2015, 13.47 Sofie

 

IMG_6557Jag såg videon och blev helt paff. Jag har helt missat denna konstform, att balansera stenar. När jag skissade på ordet tålmodighet hittade jag uppställningen ovan och insåg att modig blev ett eget ord i ordet. När jag ser Jonna Jintons film är det det jag tänker på: man behöver vara modig för att göra det hon gör med stenarna. Modig att stanna upp och vara stilla ända tills allt är balanserat. Modig att lita på att konstruktionen håller. Modig att springa i vattnet runt skapelsen. Modig att utmana sin egen skapelse.

Jag ser framför mig mina egna lumpiga och otåliga försök och jag blir faktiskt gråtfärdig. Jag vill detta mod att vara stilla och tålmodig. Inte bara i att skapa torn med stenar utan i allt

 

 

Jag har lyckats vara tålmodig på ett område den senaste månaden. Min son är kreativ och kunskapstörstande, men yvig och högljudd och gränstestande då händerna inte har mer att göra, då uppgifterna är utförda. Skolan tar kontakt och diskuterar situationen. Jag uppskattar skolan och personalen på skolan, jag har stort förtroende för dem. Min sons lärarinna ser potentialen och vill agera innan det för henne blir för ohanterbart i en stor klass. Jag inser att jag måste tagga ner på mitt temperament. Jag har inte lyckats tidigare. Jag möter gnäll med gnäll och raseriutbrott med raseriutbrott hemma, men det beteendet ger inga verktyg till ungar att kunna hantera sin ilska och sina utbrott. Men nu har jag lyckats! Många gånger har jag mobiliserat mig och intalat mig vad som behöver göras annorlunda bara för att falla tillbaka i samma mönster. Men nu känns det verkligen på allvar. Och jag klarar av att svara gnäll med tystnad eller lugn, raseriutbrott med lugn och stabilitet, bara för att se att dom tappar luft och ser ett nytt sätt att hantera sina känslor. Jag är stolt. Jag har mina dippar då jag tappar konceptet, men jag känner ett nytt förtroende mellan mig och mina barn. Jag gråter för att jag inte kunnat tidigare, men jag är underbart tacksam att jag kan göra det nu.

Och tålmodigheten behövs, sonen har just kommit ur sin 6-årsperiod, lite lugnare märker jag att det blivit, men dottern har nu börjat sin…

Kram!

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *