Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Av kärlek till historierna

16 okt , 2015, 00.06 Mia Anderssén-Löf

 

Jag tycker om när saker har en historia. Därför finns det många begagnade möbler i vårt hus. Vårt matbord, till exempel. Tittar man mot ljuset, kan man i bordsytan se att någon med eftertryck skrivit ett brev: ”till jultomten”. Det ger mig en varm känsla. Det är Historien om Önskelistan.

Och jag gillar att inte behöva orientera mig igenom ett hav av möjligheter. Om jag hittar en fåtölj på en antikhandel eller ett lopptorg så har jag bara den att ta ställning till. Om jag går till en möbelaffär måste jag göra en mängd val – prisklass, stil, färg, träslag, ursprungsland.

Det finns en liknande problematik när det gäller den själsliga möbleringen. Så behändigt det skulle vara att beställa ett jag ur en katalog. Bläddra bland otaliga alternativ. Hitta något som ryms inom budgeten, senaste trenden, som ändå passar i helheten.

Men jag älskar mina historier för mycket. Så jag möter mitt jag, blir du med skönhet och skavanker. Som det brukar stå i annonser om begagnade möbler: ”i behov av kärlek och omtanke”.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *