Vardagstro och söndagstvivel

Att välja det goda

”if only…” och att fokusera på det man har

7 okt , 2015, 23.46 Sofie

 

 

if only3Jag läste nyligen en webartikel, (hittar den tyvärr inte mera), som handlade om hur de två orden ”if only” kan vara de mest förödande för vår verklighetsuppfattning. Hur de två orden, då vi inkorporerar dom i vår tankeverksamhet, skapar stress och frånvaro av närvaro.

Jag känner mig som mästare på ”if only”, om bara jag hade tid…, om jag bara hade lite mer pengar…, om jag bara hade lite mera ordning i hjärnan…, om han bara kunde…, om bara barnen var tystare…
En ständig längtan till nåt som inte är det som jag har eller nåt som vi inte är. Jag kan känna att bilder på sociala medier göder mitt ”if only”. Och själv är jag en som bidrar till hetsen. Jag lägger upp en massa bilder på sånt jag ritar, folk tycker det är häftigt och att jag är effektiv och hinner med så mycket. Och jag igen våndas över att jag sällan har tillräckligt med tid och pengar och känner mig avundsjuk på personer som får sitta på lunch, kaffe, hinner träffa sina vänner på ett vinglas, har råd med snygga kläder och inredningsattiraljer… Och så var verklighetsförvrängarhjulet i spinn!

Bara den som fokuserar på det dom har istället för att vara besatta av det dom inte har är lycklig. Jag tror på Amy Poehler ord!

 

amy poehler

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *