Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Okategoriserade

Saknaden

26 sep , 2014, 10.00 Paula

 

Jag fick i helgen kontakt med en gammal vän som jag kände när jag var i 16-20 -års ålder.  Idag ringde jag en annan vän som har just blivit farmor.

Vad har de här två sakerna att göra med varandra? Ingenting, trodde jag tills jag idag märkte att jag, när jag gick ute i skogen och berghällen med hunden började gråta rätt så okontrollerad.

Jag tänkte på hur jag har spelat mina kort i livet, vilka val jag har gjort och när jag har bara hängt med i strömmen. Jag tänkte på alla vänner som jag har fått och förlorat, likaså med kärlek, familj och Gud. Jag tänkte på hur jag känner mig så ofta ensam att jag inte ens tänker på det längre. Hur jag om några månader fyller 36 år och har snart utan ens ha tänkt så mycket på det förlorat chansen på egna barn. Hur jag bara fortsätter med att flytta runt så att jag aldrig rotar mig fast någonstans.

Jag lät vinden torka bort mina tårar innan jag gick ut från skogen. Fast samtidigt visste jag att jag var i Helsingfors och ingen skulle bry sig om de såg en främmande kvinna gå på gatan gråtandes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *