Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Lottovinsten

23 aug , 2014, 17.10 Markus

 

Nästa vecka kan man vinna 43 miljoner på Eurojackpot. Om man som vanlig strumpnötare skulle få en sådan summa skulle vardagen förändras ganska mycket. Eller skulle den?Lotto

Visst, man kunde köpa mycket av de man pekar på (inte allt, dock) men jag tror inte att det förändrar människan så mycket. Möjligheten att köpa nästa vad man vill betyder inte att man gör det.

Jag började fundera på vilka alla bilar jag skulle köpa. I början var listan ganska lång och innehöll de mest exotiska sportbilar, men efter moget övervägande kom jag fram till att en familjebil med lite bättre prestanda skulle vara gott nog. Lite mera prestanda betyder i detta fall ca. 500 hästkrafter, men det är viktigt med prestanda och vrid när man skall göra en snabb och säker omkörning på landsvägen, speciellt när gullegrynen sitter i baksätet.

Man kunde eventuellt flytta till något maffigt hus på en dyr adress, men skulle antagligen inte göra det? Med barn i skol-och dagisålder är det en stor sak att flytta, så mera sannolikt är att man skaffar något lite rymligare i närheten av ens nuvarande hem.

Äta gåslever och kobekött varje dag. Icke sa Nicke. Efter en tid vill man ha havregrynsgröt igen.

Resa jorden runt och bo på flotta hotell. Kanske en tid, men det blir ganska snabbt tråkigt.

Flytta till södern? Visst, men vardag blir det där också. Dessutom bryter man sina sociala cirklar.

Listan kan göras hur lång som helst, men kommer alltid till samma slutsats: glädje och lycka är så mycket mera än 43 miljoner euro. Ekonomisk trygghet gör vardagen onekligen lättare, men det blir medsamma mera att vara rädd om och arvstvister är tyvärr ett ganska sannolikt faktum.

Som jag ser det är lösningen alltså att köpa en familjebil med ca. 500 kusar, men i övrigt inte göra så stora förändringar i vardagen.

 

 

 

Läs också

En kommentar

  1. Cricke skriver:

    Och visst skulle det vara roligt att kunna erbjuda förmånligt boende för studerande i form av söta hyresbostäder, kunna erbjuda föräldrarna bättre åldringsvård då det blir aktuellt och många välgörenhetsprojekt man kunde understöda till en helt annan grad.. Men det är väl det klassiska, att vi försöker berättiga spelandet för oss själva med hjälp av alla dessa argument 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *