Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Smaklig sommar

Smaklig sommar – vänskap och vaniljsocker

20 jun , 2014, 10.00 Paula

 

laika ålandFörra veckan åkte jag och hunden till Åland för att hälsa på en vän. Det hade varit flera år sedan vi sågs sist, men när jag var där var det som om ingen tid hade gått alls. Vi satt uppe sent till nätterna och pratade, ibland skrattande och ibland gråtande. Just så som det är med de få speciella människor som man verkligen passar ihop med.

Vi träffades för första gången för 16 år sedan. Efter det har mycket hänt, men som tur är så har vänskapen bestått. Det är inte många vänskaper jag har som är så gamla som med henne, jag har tappat kontakten med de flesta som har betytt mycket för mig. Relationerna har många gånger, tyvärr, inte klarat av det långa avståndet som mina många flytt har inneburit. Ofta har livet också fört mig och vännerna till så olika spår att vi till slut inte längre haft något gemensamt och bekantskapen har runnit ut i sanden. Därför är jag extra tacksam för min vän som jag vet att jag alltid kommer att ha kvar.

vaniljsockerMin vän är nog den varmaste, mest positiva och godhjärtade människa som jag känner, samtidigt som hon är helt unik och ganska tokig. Dessutom har jag många goda matminnen som jag kopplar till henne. En av dem är tipset som jag fick redan för 16 år sedan: att sätta vaniljsocker i plätt- och pannkaksdegen, det blir väldigt gott så. I 16 år, alltid när jag har lagat plättar har jag tagit fram vaniljsockerburken och tänkt på min vän. Det är härligt när en viss smak påminner om en kär vän. Då kan man när som helst plocka fram det och tänka på vänskapen. Ännu bättre blir det om man samtidigt påminns om att ringa eller skriva några rad till vännen. För det bästa är ju när man kan få båda: plättarna och vännen!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *