Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Lek med mig!

29 jun , 2013, 09.13 NinaÖ

 

”I dag kommer mummu? I dag kommer faffa? Syssi? Anita?”
Frågan kommer så fort lilla P slår upp ögonen på morgonen. De han talar om är hans bästa vänner och jag vet varför: de har tid att leka och umgås, busa och skoja på riktigt med honom. Själv har jag förvandlats till en servicestation på två ben sedan lillebror föddes. Jag matar och byter, fixar och diskar – men jag leker aldrig. Blir det fem minuter över så lägger jag föttern på bordet.

Minns ni det där avsnittet ut Vi på Saltkråkan där de vuxna leker en hel dag med barnen? Någonslags sjörövaräventyr om jag minns rätt. Hela ön var med i leken och barnen älskade förstås det.  Något sådant skulle jag också vilja göra.

Eller… egentligen så kan jag ju inte leka. Jag tycker vuxenlekar, tänk skriba eller bröllopsprogram, är pinsamma. Men jag skulle vilja leka mer med lilla P. Kanske  till exempel ” Vi på Lekholmen” eller Mataskär, Björkebo med flera, församlingarnas egna sommarparadis, kunde ordna riktiga lekdagar för barn och vuxna?

Läs också

7 kommentarer

 1. Christa skriver:

  Jag vet! Jag leker aldrig! Jag känner mig helt oförmögen. Men en lekdag vore härlig. Kommer med!

 2. Mikaela skriver:

  Jag tycker tyvärr inte ens om att leka…vet inte om jag vill leka. Men är hemskt glad att se att det finns andra som kan o vill.

 3. Helena skriver:

  jo-jag känner igen mig … Har inga egna barn ,men min 4-åriga systerdotter var på besök igår. Hon är en livlig liten flicka som, så hon ville att moster skulle springa runt huset och jaga henne,leka kurragömma mm, mm. Jag är själv en flitig motionsidrottare, så jag vågar påstå att min kondition är bra.Hursomhaver-flickan sprang minst 3 gånger snabbare än mig,men så är hon ju aningen mindre också… Trots att jag är vuxen och borde ha överseende tröttnade jag rätt fort på att hela tiden förlora…

  • NinaÖ skriver:

   Haha! Vi är inte ännu inne i spelåldern men jag ser inte heller fram emot att spela ”god förlorare” 🙂

 4. anna skriver:

  Hade svårt att LEKA så länge vardagslivet med småbarn var krävande och upptog alla mina krafter. Senare blev det bättre för mig (nu är barnen vuxna)! Tycker att det helst ska finnas andra som nu och då har tid att leka med mina (små)barn, mamman ska ha möjligheten att pausa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *