Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vänner för livet?

15 apr , 2013, 13.43 Mårten

 

Jag är vän med Barack Obama. På Facebook. Det är rätt coolt. För han har ju i det närmaste liknats vid Messias – frälsaren. Men jag har nästan tröttnat på min och Baracks vänskap. Den känns ensidig. Han skriver alltid en massa uppstyltat snack om hur världen ska bli bättre – mycket tack vare honom och hans gäng. Det kan säkert stämma. Men, ska jag vara vän med honom för att han är en bra typ och har bra tankar? Som Messias?

Jag brukade ibland gilla Baracks status på Feijan. Jag delade väl också något han skrivit, för att jag tyckte att det lät vettigt. Jag ville visa att jag står för hans politik och idéer – och sympatiserar med de som sympatiserar med honom. Som Messias?

Jag följer honom på twitter också. Men fast jag retweetat hans texter, har han aldrig ens markerat mina tweets som favoriter, än mindre retweetat vad jag skrivit. Det verkar inte ens som han följer mig. Ska en vänrelation vara sådan?
I själv verket kunde ju hela Obama vara en illusion. Jag har aldrig sett honom på riktigt. OK, jag har mött folk som sett honom, till och med träffat honom. Jag har läst (en del av) en bok om honom. Men, så många mänskor kan väl inte ha fel. Men kan jag vara vän med någon jag inte träffat? Någon jag inte kan vara helt 100 på att finns?
Fast vem vill inte ha en kontakt som har makt att blåsa av krig, bromsa miljöförstöringen och blåsa liv i vår ekonomi. Det finnas säkert också det som är gott i vår värld, helt oberoende en überpresident som håller sin hand över hela världen. Som Messias?

Barack Obama är inte Messias. Men om jag inte kan vara vän med en person som med största sannolikhet finns, för att det känns för abstrakt och vänrelationen för ensidig. Hur nära kan man umgås med Messias? Som inte ens hör av sig på Twitter…

 

 

, , , ,

Läs också

2 kommentarer

  1. Ida S. skriver:

    Haha, den var bra! 😀

  2. Carita Fogde skriver:

    Roligt det du skrev och Obama är definitivt inte Messias. Men, det får mig att tänka på alla de kristna i USA som påstår att Obama är anti-Kristus, De t.o.m. försöker bevisa det med olika citat från Jesus och nu finns massor av videon på youtube om detta; Barak Obama är anti-Christ.
    Vidriga påståenden, fy för den leda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *